Vánoční sbírka na iDNES.cz vynesla více než 600 tisíc korun. Čtenáři pomohli mamince Jaroslavě s roztroušenou sklerózou k plošině, aby mohla sama vyjít z domu.

10:49aktualizováno  10:49

Ve Vánoční sbírce, kterou na přelomu roku tradičně už několik let pořádá redakce iDNES.cz mediální skupiny MAFRA spolu s Nadací AGROFERT a Kontem Bariéry, se přes Vánoce až do Tří králů podařilo vybrat úctyhodných 619 997 korun. Díky podpoře čtenářů iDNES.cz tak sympatická maminka Jaroslava, která už dvacet let bojuje s roztroušenou sklerózou, dostane potřebnou schodišťovou plošinu a bude opět moci sama vyjít z domu.

Přispělo 698 dárců a průměrný dar je 888 korun na každého. Celá částka bude věnována paní Jaroslavě.

„Moc mě těší, že paní Jarka dostane celou vybranou částku, protože jí to pomůže přizpůsobit se vážné nemoci tak, aby mohla v rámci možností co nejlépe fungovat. Děkuji všem, kteří přispěli, letošní sbírka mě opět přesvědčila, že lidé jsou navzdory všemu ochotni pomáhat,“ řekla šéfredaktorka zpravodajského portálu iDNES.cz Naděžda Petrová.

„Děkuji všem dárcům, kteří si příběh Jaroslavy přečetli a rozhodli se jí pomoci. Je krásné vidět, kolika lidem není těžký osud ostatních lhostejný,“ vzkázala čtenářům iDNES.cz Zuzana Tornikidis, ředitelka Nadace AGROFERT.

Všem dárcům poděkovala také Božena Jirků, ředitelka nadace Konto Bariéry. „Vždy mě u těchto sbírek těší, jaká se vzedme vlna zájmu veřejnosti a lidé přispívají, v tomto případě neznámé mladé ženě.“

I přesto, že má paní Jaroslava sama velké zdravotní problémy, chce být co nejdéle aktivní a prospěšná. Vystudovala si před časem Vyšší odbornou školu sociálně-právní a teď sama pomáhá nemocným a zoufalým lidem, kteří mnohdy ani netuší, že pro ně existuje pomoc.

Příběh Jaroslavy Brhlíkové naleznete zde: https://www.idnes.cz/onadnes/zdravi/vanocni-sbirka-roztrousena-skleroza-charita-konto-bariery.A191113_142836_zdravi_jup