Seriál Za oponou z divadelního zákulisí premiérově na iDNES KINO už v neděli 17. března

11:55aktualizováno  12:00

Portál iDNES KINO mediální skupiny MAFRA už tuto neděli, 17. března, od 18 hodin uvede první díl očekávaného komediálního seriálu „Za oponou“. V hlavních rolích seriálu z divadelního zákulisí zapadlého pražského divadla Blancharde se představí Hynek Čermák, Kamil Halbich a Jaroslav Plesl. Prvotřídní herecké obsazení doplní Lenka Krobotová, Jana Pidrmanová, Simona Babčáková, Anna Stropnická, Julie Šurková, Pavel Rímský, Radek Kuchař a další. Deset epizod, každou se stopáží zhruba 15 minut, mohou diváci na iDNES KINO sledovat pravidelně každou neděli ve stejný čas.

„Seriál se odehrává v prostředí divadla, kam přijde nový ředitel a srovná všechny do latě. Je velmi vulgární, ale to by mělo být v kontrastu s tím, že v divadle jsou všichni neschopní. Herci zkrátka doufají, že jim všechno projde. Hraju sekretářku, která je trochu uťáplá, ale přitom je prvním nárazníkem pro všechny, kteří jdou za šéfem,“ uvedla ke své roli v seriálu herečka Anna Stropnická.

Nového ředitele divadla Blancharde ztvárnil Hynek Čermák. Jako ředitel Petr Kaluža ihned po nástupu zjišťuje tristní stav divadla i ansáblu, čemuž hodlá udělat přítrž a chce divadlu vrátit jeho zašlou slávu. Střet dvou zcela odlišných světů se promítne nejen do vztahu s původním režisérem divadla Jeanem Augustou (Kamil Halbich), ale také v nečekaně tuhém odporu celého souboru.

Jednoho z členů ztvárnil herec Jaroslav Plesl, který o své roli řekl: Kamil Pstroužek je velmi netalentovaný herec, nicméně je přesvědčený o pravém opaku. Jeho největší schopností je talent na průšvihy. Mám vlastně docela rád tyhle role pitomců a outsiderů. Ty se hrají skoro za odměnu.“

Režisérem a zároveň autorem námětu je Dan Pánek, scénář napsal Jakub Dušek. Produkci zajišťuje společnost UNO Praha s.r.o.

Natáčení probíhalo od prosince roku 2018 v reálných lokacích Branického divadla, ale také v pražských barech a kavárnách.

Seriál Za oponou poběží také na programu ÓČKO STAR, a to každé úterý od 19. března 2019, vždy od 22.00 hodin.

Portál iDNES KINO se po letošním redesignu zaměřuje výhradně na produkci hraných seriálů. Ostatní pořady dříve uváděné pod hlavičkou iDNES KINO doplnily obsah videoplatformy iDNES.tv.